Navigatie : Projecten / De burendag GeLuc A+ A- OpnieuwBurendag 2013, zaterdag 21 September !!

Ook dit jaar zal de stichting Hof van Nagele dit project actief ondersteunen. De burendag zal voor de Lucernehof en Gerstehof worden ingeschreven, samen met de werkgroep is er in 2012 actief gezocht naar mogelijkheden om dit voor een groter deel van Nagele (of heel Nagele) op te kunnen gaan zetten - echter er is verschil tussen een burendag en een dorpsfeest. Tot op heden zijn de financiele bijdragen en fondsen niet toereikend gebleken om het project voor een grotere groep te organiseren, zodra er meer informatie beschikbaar is dan vind u dit in ieder geval op onze website.

Burendag 2012

Op de facebook pagina van de stichting staan de foto's en filmpjes van deze geslaagde burendag !!


Burendag een nationale feestdag
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiŽle bijdrage om deze op Burendag uit te voeren. Iedere goedgekeurde aanvraag wordt bovendien verrast met een feestpakket met daarin natuurlijk Douwe Egberts koffie.

Een onderdeel van het vergroten van de leefbaarheid is ervoor zorgen dat de mensen in een straat/buurt elkaar (beter leren) kennen.
Het houden van een buurtbarbecue op de nationale Burendag draagt hieraan bij. Om dit te stimuleren stelt het IGW gelden ter beschikking.